De Bovenverdieping

Voor zover we weten, is er geen complexer fenomeen in het heelal dan onze hersenen, maar steeds beter weten onderzoekers de ingewikkelde werking ervan bloot te leggen. 

De Bovenverdieping is een zesdelige podcast-serie waarin Jelte Posthumus in gesprek gaat met zes hersenonderzoekers. Ze zijn allen verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en hebben elk hun eigen expertise en fascinaties. 

Dus zet je koptelefoon op het onderwerp – de hersenen – en luister naar gesprekken over verrassende carrières, inspirerende docenten, grensverleggend onderzoek en de werking van het brein.

Voice-over: Leonieke Toering, muziek: Ruurd-Jan de Meulder, logo: Roy Rolleman. Idee ontwikkeld met prof. dr. Iris Sommer. Mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds van de Provincie Groningen.

Aflevering 1 – Janniko Georgiadis

In de eerste aflevering stapt Jelte de lift in met Janniko Georgiadis die zich verdiept in seksuele prikkels en de werking ervan in ons hoofd.

Aflevering 2 – Teus van Laar

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Teus van Laar die zich verdiept in de ziekte van Parkinson.

Aflevering 3 – Marie-José van Tol

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Marie-José van Tol die zich verdiept in het kwetsbare, depressieve brein.

Aflevering 4 – André Aleman

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met André Aleman die zich verdiept in het vermogen van ons bewustzijn om ons gedrag te sturen.

Aflevering 5 – Alain Dekker

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Alain Dekker die zich verdiept in dementie bij mensen met het syndroom van Down.

Aflevering 6 – Joukje van der Naalt

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Joukje van der Naalt die zich verdiept in traumatisch hersenletsel.