De Bovenverdieping #1 | Janniko Georgiadis


“Stel je voor dat ik zou masturberen met de Donald Duck en ik doe dat twintig, dertig keer. Zou ik dan op een gegeven moment opgewonden kunnen raken van de Donald Duck?”

– “Ik denk dat je zelfs opgewonden zou kunnen raken van de postbode die de Donald Duck in de brievenbus doet.”


Luister hieronder

Dr. Janniko Georgiadis is neurowetenschapper en anatoom. Hij is als universitair hoofddocent verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, alwaar hij de Sectie Anatomie leidt.

Zie hier zijn profiel

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Janniko Georgiadis die zich verdiept in seksuele prikkels en de werking ervan in ons hoofd.

Janniko Georgiadis begon als bewegingswetenschapper, maar raakte gefascineerd door de werking van het brein tijdens een college neuroanatomie waar hij haast tegen zijn zin, maar uiteindelijk tot zijn grote geluk naartoe werd gesleept door een vriend. De docent, Gert Holstege, bood hem bij het afronden van de collegereeks een stageplek aan. Na zijn afstuderen richtte Georgiadis zich op de neurobiologie van seksuele responsen waar hij uiteindelijk op promoveerde.

Luister hieronder naar een fascinerend gesprek over seksuele prikkels, vrijen in de scanner en audio als opwindende stimulus. Op Spotify of SoundCloud (of zoek op iTunes en andere podcastplatformen).