Podcast

Podcasts maak ik soms uit eigen initiatief, soms in opdracht. Een podcast is voor mij meer dan een eenvoudige opname van een gesprek tussen mensen. Het eindproduct moet vooral een auditieve belevenis worden – daarin zit wat mij betreft de meerwaarde.

De beul sloeg acht keer, alle ledematen werden gebroken op twee plekken en dan werd er ook nog een definitieve genadeklap op het hart gegeven, dat is volgens mij het radbraken niet waar? – Namen In Stad

Doodgewone Geschiedenis

Een podcast over de geschiedenis van alledaagse dingen

Voor De Zon

In aanloop naar Noorderzonfestival 2021 maakt Jelte Posthumus samen met Anne-Jan Toonstra de podcastserie VOOR DE ZON. Daarin gaan ze op zoek naar het ‘Noorderzongevoel’. In het Noorderplantsoen praten ze met wetenschappers over het fenomeen festival, maar ook vragen ze toevallige passanten naar hun festivalgevoel.

De Bovenverdieping

In de podcast-serie DE BOVENVERDIEPING gaat Jelte Posthumus in gesprek met zes hersenonderzoekers, allen verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, die elk hun eigen expertise en fascinaties hebben. 

Namen in Stad

Op droge zondagen maakt onze eigen historicus Jelte Posthumus graag een ochtendwandeling met collega Boike Teunissen. Hun aandacht gaat uit naar het verhaal van en achtergrond bij de namen van de straten, gangen, parken en pleinen van de stad. Jelte vraagt en Boike geeft les. 

Ruggespraak

Jetse Goris en Jelte Posthumus gaan voor Glasnost in hun rubriek Ruggespraak in gesprek met wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen.

#1 Stoppen met roken | #2 Rijden onder invloed | #3 De onderwijzer aan de macht 

Humanitas

Wat krijg jij ervan?

Voor Humanitas Groningen maakte ik een podcast tijdens de vrijwilligersdag, met als leidende vraag: ‘Wat krijg jij ervan?’

Ook vrijwilliger worden? Kijk hier op de website van Humanitas Groningen

Noorderzomer Kunst & Crisis

Kunst & Crisis is een serie gesprekken/lezingen voor NoorderZomer, het alternatieve programma van Noorderzon in 2020, met onder meer de filosofen Maarten Doorman en Thijs Lijster, maar ook museumdirecteur Harry Tupan en socioloog Ruben Jacobs. De eerste van de reeks staat hieronder – de rest vind je op de bekende platforms.