Presentatie

Ik schep er een groot genoegen in om vanaf de bühne iets aan te kondigen, te presenteren, iemand te interviewen, een prijs uit te reiken, een gesprek in goede banen te leiden, kortom, een brug te slaan tussen podium en publiek. Presenteren doe ik in verschillende hoedanigheden, voor diverse opdrachtgevers en op allerlei manieren.

foto’s: Andrea Hooymans, Nienke Maat, GRAS, NOORDWOORD, Henx Fotografie, Henk Veenstra, Jan Westerhof

Papegaaiduikers

Presentatieduo met Anne Jan Toonstra

Papegaaiduikers is een op maat gesneden talkshow van Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra.

Papegaaiduikers  zorgt voor een ideaal platform om elkaar te ontmoeten. Of het nu op een festival, beurs of congres is, rondom een theatervoorstelling, concert, lezing of training – een talkshow brengt de mensen samen. 

Zie: www.papegaaiduikers.nl

Glasnost

Presentatie, redactie

Glasnost is een wekelijks radioprogramma op het Groningse OOG-radio. Ik heb het jarenlang gepresenteerd, maar momenteel maak ik alleen nog reportages en presenteerde ik vorig jaar voor het laatst onze talkshow op het Noorderzonfestival.

Zie: www.glasnostici.nl

Glasnost op NOORDERZON

Presentatie

Drie jaar lang maakten we met Glasnost een live radioprogramma vanaf het festivalterrein van Noorderzon. Daarna zijn we overgegaan op een spetterende live talkshow van een uur.

Zie: Glasnost op Noorderzon

Voor NOORDERZON

Interviews

Sinds een paar jaar doe ik voor Noorderzon een interviewserie, in samenwerking met Arts in Society en in voorbereiding met Thijs Lijster en Henriette Poelman. Maatschappelijke thema’s komen in het licht van kunst te staan. De laatste reeks heette Denken Door Kunst.

Zie: Denken Door Kunst #1 – Kunst als desinformatie

Voor GRAS

Presentatie

Met veel plezier heb ik al talloze avonden voor GRAS in goede banen geleid. GRAS is het architectuurcentrum voor en van Groningen. Sinds 5 oktober 1999 werkt GRAS in een kleine flexibele bezetting aan het stimuleren en aanjagen van de kennis van, en het debat over de gebouwde omgeving.

Zie: website GRAS

Voor NOORDWOORD

Presentatie

Voor NOORDWOORD (voorheen SLAG) heb ik onder meer de uitreiking van het Beste Groninger Boek en Dichters in de Prinsentuin gepresenteerd. NOORDWOORD zet literatuur in Groningen op de kaart met festivals die ertoe doen, talent dat eruit springt en een literaire agenda die altijd actueel is.

Zie: site van NOORDWOORD


Selectie

PAPEGAAIDUIKERS

Talkshow 120 jaar Vera

GLASNOST

Café Glasnost

GRAS

Uitreiking Groninger architectuurprijs 2020

GRAS

Interview met schrijvers en recensenten Voorland Groningen

NOORDERZON 2020

Interviewreeks Kunst & Crisis

NOORDWOORD

Stadsdichteravond 2019

NOORDWOORD

Beste Groninger Boek 2018

UITGEVERIJ REGAAD

Interview Redmond O’Hanlon bij lancering Fries stripboek

Wil je mij ook op je podium? Mail me dan even.